KNA viert haar 100 jarig jubileum met een heuse Taptoe! Gerenommeerde orkesten nemen deel aan deze show.
De taptoe vind plaats op de voetbalvelden te Groot Ammers.

De toegang is Gratis

Hieronder vind u informatie over de deelnemende (gast)orkesten.

Jong Jubal Dordrecht

Jong Jubal, opgericht in 1932 toen het ledenaantal van Jubal de 400 oversteeg, is een bloeiende juniorenvereniging en is in alle opzichten een ‘Jong’ Jubal. Kinderen in de leeftijd van 8 tot 17 jaar beleven muziek en show op een manier die een goede voorbereiding is op hun carrière bij Jubal. Ook Jong Jubal staat bekend om haar spraakmakende shows die niet alleen de jeugd, maar ook het volwassen publiek aanspreekt. Dat dit succes heeft, blijkt wel uit de vele nationale en Europese titels.

Showkorps Wilhelmina Sleeuwijk

Showkorps Wilhelmina is al sinds 1898 een begrip in Sleeuwijk en omstreken. Wat begon als een kleine dorpsfanfare, is anno 2023 uitgegroeid tot een showkorps dat nationale bekendheid heeft en een graag geziene gast is op taptoes in binnen- en buitenland. Het korps heeft een Engelse uitstraling. Dit zie je terug in hun uniform wat is afgeleid van het Britse Koningshuis. Ook gebruiken zij de Engels marsorde en discipline.

Jong K&G Leiden

Jong K&G is opgericht op 1 april 1954 en is in de loop der tijd uitgegroeid tot een toonaangevend jeugdorkest in binnen- en buitenland. De jongens, variërend van 9 tot 16 jaar, treden op tijdens taptoes en optochten én draaien hun hand ook niet om voor een concert. Jong K&G staat bekend om zijn karakteristieke K&G-geluid, exercitie en hun muzikaal hoog niveau. De instructie is in handen van Jasper v.d. Ven, Michel Lugtigheid en Bob van Kesteren. De tambour-maître van Jong K&G is Sem Visser.

Jong K&G is vier keer naar de Engelse stad Oxford geweest waarbij zij verschillende optredens in het kader van de stedenband Leiden-Oxford hebben verzorgd. In de loop der jaren zijn er diverse singles en mini-CD’s uitgebracht en worden de marsen én shows van Jong K&G regelmatig vernieuwd om zo de jonge muzikanten steeds weer uit te dagen tot een hoog niveau.

The highland valley pipes and drums

De Highland Valley Pipes and Drums uit Borculo is een traditionele pipeband met een rijke historie. Ze heeft talloze optredens gedaan in binnen- en buitenland. De band is vooral bekend van Music Show Scotland die concerten heeft gegeven in heel Europa zoals bijvoorbeeld in Berlijn, Zürich, Antwerpen en München maar ook in het Gelredome en zelfs zeven keer in Ahoy Rotterdam. Na het drukke concertprogramma van de afgelopen jaren heeft de band nu besloten om ook weer traditionele optredens te gaan verzorgen zoals streetparades en deelname aan taptoes.

De Highland Valley Pipes and Drums heeft naast de pipes en drums ook Highland Dancers in haar gelederen. Zij vormen een vast onderdeel van de band en gaan mee naar elk optreden. Ook heeft de band een eigen jeugdopleiding, dit is de Highland Valley Juvenile Pipeband. Dit is de enige jeugd pipeband op het vaste land van Europa.

De band beschikt over traditionele uniformen. Naast de standaard daydress uniformen beschikt de band ook over de fulldress uniformen die vaak gedragen worden bij officiële gelegenheden.

De opleiding van de pipeband wordt geheel intern verzorgd door ervaren en gediplomeerde docenten die zelf ook meespelen in de band die onder leiding staat van pipemajor Hans Beerten.

Showband Jong-Holland Zwijndrecht

Jong-Holland is in november 1932 opgericht als “Tamboers- en Pijperskorps Jong-Holland”, onderdeel van de landelijke Christelijke Jonge Mannen Vereniging (CJMV). Door de jaren heen heeft Jong-Holland zich ontwikkeld tot een moderne showband bestaande uit brass, percussion en guard.

De stijl van Jong-Holland is voor een groot deel gebaseerd op het zogenaamde ‘Drum Corps’. Dit is een Amerikaanse stijl van show gecombineerd met muziek. Deze combinatie wordt versterkt door de colorguard, die met een mengeling van toneel en dans het geheel tot een spectaculair hoogtepunt brengt.

Jong-Holland is zowel nationaal als internationaal actief. In het binnenland worden optredens verzorgd tijdens taptoes, corso’s en andere evenementen. In het buitenland worden optredens verzorgd tijdens bijvoorbeeld internationale taptoes en/of grote (soms meerdaagse) evenementen.

Show- and marching band K&G Leiden

De Show- and Marchingband K&G, het paradepaardje van de vereniging, is opgericht in 1928 als mondorgelclub, in de loop der jaren omgevormd tot een tamboer-, pijper- en trompetterkorps en sinds de jaren ’70 uitgegroeid tot een orkest met een bezetting van trommels, slagwerk, piccolo’s, dwarsfluiten, saxen, trompetten, trombones, baritons en sousafoons. 

De ongeveer 75 leden in de leeftijd van 16 t/m 51 jaar repeteren tweemaal in de week o.l.v. een ervaren instructieteam bestaande uit René Leckie, Jeroen Bron en Martijn Vogelaar (allen instructeur/arrangeur) en Rik Boelee (choreografie en exercitie) en tijdens de optredens staat het orkest o.l.v. tamboermaître Justin Heemskerk. Het repertoire bestaat momenteel uit stevige marsen (Engels, Oost-Europees, Amerikaans en Nederlands) voor op straat, showmuziek (thema: “Rock Solid” en “The Show Must Go On”), finale- en concertwerken.  

Het orkest heeft in zijn 94-jarige bestaan deelgenomen aan vele optochten, defilés en taptoes in binnen- en buitenland en waren diverse malen te zien tijdens tv optredens / Tv uitzendingen (o.a. Opening Nederland 3, André van Duijn show, Kerstshow met André van Duijn en Simone Kleinsma, 5 mei Bevrijdingsconcert, Koninginnedag in Leiden, Mini Voetbal Show, Taptoe Breda, Eén van de Acht en de Supriseshow). Ook traden zij een aantal maal op voor leden van het Koninklijk huis, o.a. bij het huwelijk van kroonprins Willem Alexander met prinses Máxima en voor de toenmalige president van de USA, de heer Bush sr., tijdens diens bezoek aan Leiden.

In hun van het United States Marine Corps afgekeken uniformen staan de leden van de Show- and Marchingband garant voor perfecte optredens in binnen- en buitenland. Het publiek weet dit altijd te waarderen met veel applaus en het is dan ook niet verwonderlijk dat K&G regelmatig teruggevraagd wordt bij de diverse evenementen. Het stevige geluid is inmiddels bij velen van u bekend en zal met de inzet van leden en instructie nog vele jaren te beluisteren zijn.