Orkesten

De mallet percussie band

De mallet percussie band van KNA bestaat in zijn huidige bezetting sinds 2003. In 1960 kreeg de vereniging echter voor het eerst een drumband die alleen uit tamboers bestond. Vandaag de dag is de drumband een mallet percussie band waar naast ongestemde slagwerkinstrumenten ook melodische slagwerkinstrumenten, zoals de marimba en xylofoon, worden bespeeld.

De mallet percussie band repeteert iedere dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur onder leiding van Adrie van Werd. Ze hebben pauze van 20.45 tot 21.00 uur. Bert Sondervan is de tamboer-maitre van de mallet percussie band.

 

De fanfare

Dit is het oudste onderdeel van KNA. De fanfare is sinds de oprichting in 1923 veel veranderd wat betreft de instrumenten en de muziekstukken. Het repertoire bestaat voornamelijk uit goed in het gehoor liggende muziek, die varieert van covers van bekende hits tot mooie orkestrale fanfare werken.

 

De fanfare repeteert iedere dinsdag van 19.30 uur tot 21.45 uur in Het Arsenaal onder leiding van dirigent Harry Tazelaar. De fanfare pauzeert tussen 20.45 en 21.00 uur.

 

Het opstaporkest K.N.A Op maat

Vanaf dinsdag 9 februari 2016 zijn we weer met een leerlingen opstaporkest begonnen. Naast individuele les krijgen de gevorderde leerlingen ook les in samenspel. Want wat is er leuker dan samen met andere muzikanten muziek maken.

Het leerlingen opstaporkest repeteert iedere dinsdag van 18.45 uur tot 19.15 uur in Het Arsenaal onder leiding van saxofoondocent Arie Heijkoop.