Opleidingen

KNA verzorgt zelf de opleidingen van de leden. Gediplomeerde docenten geven de leerlingen wekelijks of om de twee weken les. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de leerlingen minimaal hun muziekdiploma A behalen. De vereniging stelt tevens instrumenten met toebehoren en lesmateriaal beschikbaar. De (nieuwe) leden hoeven zelf geen dure investering te doen om een eigen instrument aan te schaffen. Bij de vereniging kan je voor de volgende instrumentgroepen opgeleid worden:

Slagwerk

Adrie van Werd heeft dit deel van de opleiding in handen. Hij geeft les aan leerlingen die een slagwerkinstrument willen leren bespelen: van snaretrom tot marimba. Zijn lessen vinden op dinsdagavond in Het Arsenaal plaats.

Koperblaasinstrumenten

Voor de mensen die bugel, waldhoorn, trompet, euphonium of bas willen leren spelen, geeft Rogier Jue les. Rogier Jue geeft bij hem thuis in Groot Ammers of op het woonadres van de leerling les. De lessen voor trombone worden op de dinsdagavond door onze dirigent Harry Tazelaar in Het Arsenaal verzorgd.

Saxofoons

Leerlingen van KNA leren de kneepjes van het blokfluit en saxofoon spelen bij Arie Heijkoop. Hij geeft in zijn eigen studio in Langerak les.

Theoriecursussen

KNA verzorgt ook zijn eigen theoriecursussen. Hier worden de leden opgeleid voor het theoretisch gedeelte dat bij het muziekdiploma A  of hoger behoort. De examens voor deze diploma’s worden onder toezicht van de KNMO afgenomen. In de theorielessen komen onderwerpen zoals ritme, dynamiek, speelstijlen, het horen van toonafstanden, improviseren en het opschrijven van ritmes en melodieën aan de orde.